Hjem | Historikk | GP | Bobbysocks | Venner | Diskografi | Utmerkelser | Booking | Presse
Video "Skimrande"

Skimrande from GT O on Vimeo.

Tønsberg (2016) ble en suksess!

Begynnelsen

Elisabeth Andreassen er født i Göteborg. Her bodde hun til hun var seks år. Da solgte foreldrene alt de eide og satset på en fiskebåt og en tilværelse på den lille øya Källø Knippla.Her hadde Elisabeth en god og trygg oppvekst, som på mange måter kan sammenlignes med Tjorven fra filmserien "Vi på Saltkråkan". Foreldrene kjøpte den gamle butikken på øya, og i det gamle butikklokalet ble det innredet bolig. Faren livnærte seg som sportsfisker, mens moren var syerske. Da hun var 16 år gammel flyttet Elisabeth på hybel i Göteborg for å gå på gymnaset. Hun bodde i egen leilighet, og hver helg dro hun hjem til foreldrene. Da hun returnerte til hybelen på søndags ettermiddag, fikk hun 50 kroner til mat, samt matvarer som hun skulle klare for neste uke. Elisabeth forteller at hun stortrivdes med hybeltilværelsen som gjorde henne selvstendig. Hybelen møblerte hun med møbler fra IKEA, og fra Frelsesarmeens bruktbutikker.

 

Da Elisabeth gjorde seg ferdig med studiene på økonomilinjen, fikk hun i en periode jobb i et parfymeri på flyplassen Landvetter i Göteborg. Men lengselen etter å jobbe med musikk førte henne etter hvert til Stockholm. Her fikk hun kontakt med musikere, og livnærte seg med å synge på puber. Hun kjøpte seg blant annet en kontrabass, og lærte seg å spille instrumentet. Sammen med musikerne øvde hun inn 40 låter. Innenfor stilarten folkemusikk, viser og rock ble bandet som kalte seg Eliza Band etter hvert etterspurt. Elisabeth har vært aktiv som artist siden 1980, og hun har et bredt publikum både i Sverige og Norge. I starten av sin karriere var det countrymusikken hun først ble kjent for. Men etter hvert utviklet Elisabeth seg til å bli en av de mest allsidige artister i Norden. Hun behersker de fleste genre innen musikk, og stadig viser hun nye overraskende sider av sitt musikalske talent, det være seg som glad musikant, skuespiller, showartist eller musikalsanger.

(Bilde: æresruss)

Musikalroller i Norge
Første rollen hun gjorde i Norge var "Mrs Lowett" i musikalen "Sweeney Todd" på Det Norske Teatret i 1991. Hun har også spilt "Christin" i "Phantom of the Opera", i en oppsetning på musikalteateret på Ski i 1991. Hun var med i oppføringen av "Sophies Verden" på Fornebu i 1999, hvor hun spilte sexy vertinne i rollen som Sigrun Freud. Hun har også spilt Florens i musikalen Chess. Elisabeth har medvirket i en rekke sommerrevyer, både i Sandefjord og Tønsberg. Hun har spilte på de fleste privatdrevne teatere i Oslo, blant annet med "Dizzie og Damene" på Chat Noir.

Show og konserter i Norge
Sommeren 2001 holdt Bettan og Jan Werner sommershow i Sandefjord for fulle hus. Samarbeidet dem imellom startet allerede på midten av 90-tallet. I 1994 representerte de Norge i MGP og oppdaget hvor godt stemmene deres kledde hverandre. I fem år på rad holdt de julekonserter rundt i landet, med fulle hus. I 1999 ble det laget CD fra konserten som solgte langt over gull. Musikal Highlights var nok et samarbeidsprosjekt mellom Bettan og Jan Werner som ble suksess. Showet hadde premiere i Tønsberg sommeren 1998. Senere turnerte de hele landet med forestillingen.

Elisabeth har også et komisk talent som hun har vist gjennom flere revyer og show. Blant annet har hun høstet gode kritikker for sin innsats i "Dizzie og Damene" (1998), i forestillingen Bettans Beste (1996) og En skimrande kveld med Bettan (1997).


Bobbysocks, se egen side :) 

   Peer Gynt prisen i 1985 gikk til  BOBBYSOCKS. Vi var to meget stolte artister som tok i mot prisen fra Einar Gerhardsen som var den første som fikk prisen i 1971. Peer Gynt statuetten deles ut til personer eller institusjoner som har markert seg på en positiv måte på det samfunnsnyttige plan, og som har gjort Norge kjent i utlandet. Prisen er oppkalt etter hovedpersonen i Henrik Ibsens sitt dramatiske dikt Peer Gynt fra 1867. 

I 1991 så spillte jeg hovedrollen i Sweeney Todd på Norske Teateret med Øystein Wiik i hovedrollen som Sweeney Todd.

Min første audition foran Egil Monn Iversen og Otto Homlung. Det var en nervøs men energisk Elisabeth som kom in i øvings salen. Det gikk ju bra da...

Min første store teaterrolle i Norge og det ble en stor publikumsuccé. Delte hovedrolle med Ellen Nicolaysen.

    Første solo cd i Norge som kom ut i 1992. «Stemninger». Produsert av Rolf Løvland.Her er «Danse mot vår» som Rolf skrev til denne platen. Platen solgte ca 80-90.000 eksemplarer.


   

Her er Jan Werner og jeg invitert til en veldedighets konsert i New York i ærverdige ”Carnegie Hall” 11 januar i år 2000. ”The foundation of small faces presents, Sounds of a better world» under ledelse av kapellmester Jim Papoulis. 

Husker godt når jeg kom in i garderoben der det på guldplaketter sto hvem som hadde besøkt garderoben gjennom årene. Den gamle sminkestolen i tre og rød fløyel knirket når jeg sakte satte meg ned. Det var et historisk øyeblikk. Jeg så opp på plakettene der det sto: Barbara Streisand, Liza Minelli, Judy Garland osv.…

Det var en vidunderlig sal å opptre i. En fantastisk opplevelse og et minne for livet.


 

 KIKKIBETTANLOTTA. Sverige 2001-2003. ”Schlagerfestival” med «Vem e det du vill ha» og en tredje plass i finalen i Globen. Premiere på RONDO, Liseberg høsten 2001. Eventyrlig suksess og showene gikk for fulle hus i Göteborg i et år.

 

Suksessen fortsatte i Stockholm på ”Cirkus” høsten 2002. Turné i 2002-03. På turnéen blev Kikki syk så den dro i gang med Lotta og meg. Vi gjorde 40 konserter rundt om i Sverige. 

 

 

KIKKIBETTANLOTTA deltok i norska melodi grand prix i 2004 og kom på en flott 4 plass med «Din hånd i min hånd».

  Diggiloo startet i Båstad i Sverige i 2003. Året etter ble det starten på den turnerende utgaven som pågår den dag i dag med stor suksess. Se: diggiloo.com
   

"A couple of days in Larsville”. Min første bluegrass plate med produsent Lars Lien far Tydal. Deler av Motorpsycho starter gruppa Tussler og de ville gjerne spille på platen min. Vi fikk kjempegode kritikker og fin start på turné. Albert Lee (albertlee.co.uk)  ble med på turnéen og det var en spesiell opplevelse. Han var gitaristen til Emmylou Harris i hennes Hot band i mange år. Han steppet in for James Burton som gikk over til Elvis Presley.

 

Her har han signert plakaten min etter en veldig koselig og hyggelig turné i 2004.


   
 

 

VG  bilde-reportasje i Magasinet 2005. 

 

   

Jeg møtte ILA AUTO på scenen i 2006 når jeg delte ut spellemannsprisen for beste country. Vi fant hverandre der og da og fortsatte festing og utover natten.

Når jeg kom med min bluegrassplate "A couple of days in Larsville» i så ble de med på sommerturné landet runt. Fantastiske gutter og det ble mye latter og musikk i turnébussen med disse mannfolka!


  Denne platen kom i 2007. Produsert av Håkon Iversen.

 

 "Kärleken och Livet» producerad av Bjørn Ole Rasch i Kongshavn studio i 2012. Kongshavnstudios.com

 

Alle melodier er av Rolf Løvland. 

    Vi laget en konsert etter at vi kom på en 4 plass i MGP i 2014 med  "All over the World». Vi har jobbet sammen i snart 25 år og har en kjemi som er unik når det kommer til både musikken og vårt vennskap. Musikalske sjelevenner.

 

 

Juleturné 2015. Ole Edvard Antonsen og Didrik Sollie Tangen. Musikere Tom Erik Antonsen på bas. Per HIllestad på trommer. Kapellmester Trond Akerø Kleven. Vi hadde ne fabelaktig turné fra Alta i nord til Kristiansand i sør. Utsolgte kirker og konserthus. Bergtatt av den norske naturen langs turneruta blev det er fantastisk opplevelse med musikk, vennskap, kulinariske måltider og vakre norske kirker.

Det var en ære og opplevelse å jobbe med vår verdens stjerne Ole Edvard Antonsen. Proff musiker og en usedvanlig hyggelig mann! 

Skjønne Didrik er det alltid en glede og synge med.

Emil Sollie Tangen var med oss en uke når Didrik ble syk og Emil gjorde en formidabel jobb.

 

 

Her er Ole Edvard og Tom Erik på turné med Bobbysocks i 1985 der de spillte i blåserekka!!!

 Det er et vidunderlig minne og det var speciellt å være på turné med dem igjen etter 30 år. Brødrene brothers!


 

 

  

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Webmaster logginn